Sylvia van der Vinne

12 January 2023

Sylvia van der Vinne studeeerde zang en koordirectie en rondde beide studies zeer succesvol af. Ze is werkzaam als professioneel ensemble zanger bij het internationaal gerenommeerde ensemble Collegium Vocale Gent, van Philippe Herreweghe. Met dit ensemble zingt zij op de grote podia van Europa. Ook is ze als solist geregeld te horen.

Ze heeft een bloeiende lespraktijk en begeleidde diverse zangers naar het toelatingsexamen van het conservartorium. Als dirigent werkte ze 10 jaar voor vrouwenkoor Femmes Vocales en coacht koren.

Koorschool Senta is een initiatief van Sylvia van der Vinne. Sinds de start in 2006 heeft ze de artistieke leiding over deze gevarieerde groepen jonge zangers. Met het jeugdkoor van Koorschool Senta stond ze twee keer in de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival. Naast Koorschool Senta is ze dirigent van Projectkoor Rivierenland.

Sylvia geeft geregeld cursussen en workshops op het gebied van kinderkoorzang. Zo werkt ze als adviseur bij Stichting Koorplein Noord-Brabant ter bevordering en ondersteuning van kinderkoorzang en doceert komende zomer kinderkoordirigenten op de Kurt Thomascursus.

De koren van Sylvia worden geroemd door pers en concertbezoekers om de homogene, heldere, zuivere koorklank en fraaie programmering.