Tjallien van Loon ambassadeur

19 February 2019

Tjallien van Loon, welbekend in Zaltbommel onder muziekliefhebbers, van haar prachtige concerten met De Engelenbak in Zaltbommel, is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van de Matthäus Passion te Zaltbommel. Van Loon ziet de Matthäus Passion als een verrijking van haar leven en wenst iedereen toe een keer met deze muziek in aanraking te komen. De volgende uitvoering vindt plaats op 13 april 2019 in de Sint-Maartenskerk.

Tjallien van Loon: “Vele jaren heb ik met bijzonder veel genoegen mijn steentje bijgedragen aan het organiseren van dit prachtige werk in Zaltbommel. Ik ben er trots op dat het de Stichting nog steeds lukt deze jaarlijkse uitvoering tot stand te brengen. Al jaren probeer ik het jongere publiek te interesseren voor concerten, want zij zijn tenslotte de toekomst. De eerste keer dat ikzelf de Matthäus hoorde was ik elf jaar oud en mocht met mijn grootvader mee naar Naarden. Die uitvoering duurde toen zelfs een hele dag, maar ik was direct gegrepen! Had nog nooit zo iets magistraals meegemaakt. Al was het gezang van de evangelist onbegrijpelijk, de koren en koralen waren voor mij hemelse muziek.”