Tekenschool Bommelerwaard ontwerpt nieuwe poster

11 March 2019

Voor deze 55e editie treden we met een nieuwe poster naar buiten. Cathalijne van Gent van Tekenschool Bommelerwaard maakte het nieuwe ontwerp voor de publiciteitsuitingen met een ets van Kees Helmers.

Donja van der Waal, bestuurslid PR & Communicatie, kwam in contact met Cathalijne van Gent van de Tekenschool Bommelerwaard. “Het was een wens van mij op de poster de prachtige Sint-Maartenskerk af te beelden. De Matthäus Passion vindt tenslotte jaarlijks in die bijzondere ambiance plaats. Ik raakte in gesprek met Cathalijne van Gent van de Tekenschool Bommelerwaard en zij noemde spontaan dat ze ontzettend graag de poster voor de Matthäus Passion wilde ontwerpen. Een kans die ik me natuurlijk niet liet ontnemen. Het eindresultaat mag er zijn, een prachtig en stemmig beeld.”

Stemmig beeld 

Cathalijne van Gent vertelt over haar ontwerp. “Ook ik zag direct iets voor me met de Sint-Maartenskerk. Ik kende prachtige pentekeningen van de Sint-Maartenskerk, gemaakt door Kees Helmers. Mijn dochter zingt ook al een paar jaar mee met het Kinderkoor Senta in de Matthäus Passion, waarvan ik ook iedere keer weer geniet. Ik had een duidelijk beeld voor ogen, wat de poster moet uitstralen.