Overeenkomst

01 November 2021

Het bestuur van de Stichting Matthäus Passion is blij dat ze in 2022 de mensen weer mogen verwelkomen. Dirigent Johannes Leertouwer keert terug met zijn uitvoering in de kleinere en intieme bezetting. Onlangs tekende het bestuur de overeenkomst met Johannes Leertouwer voor de uitvoering in 2022. (v.l.n.r. Nico La Rivière, penningmeester, Johannes Leertouwer, dirigent en Hans Vuuregge, voorzitter)

Hans Vuuregge, voorzitter: “Door Corona hebben we de jaarlijkse uitvoering twee jaar op rij moeten missen, maar volgend jaar kunnen de mensen hopelijk weer komen genieten. Het blijft spannend hoe het Covid-virus zich gedraagt. Op de uitvoering van Johannes Leertouwer kregen we in 2019 vele lovende reacties. Het is totaal anders als de uitvoering met twee grote koren, maar heel bijzonder. Doordat de dirigent Johannes Leertouwer zelf meespeelt op viool, oogt het geheel heel open. Ook zingen de solisten alle koorpartijen. Ieder koor bestaat dus eigenlijk enkel uit solostemmen. Het maakte op mij erg veel indruk. Uitvoeringen van dit grote werk van Bach op deze manier zijn in Nederland nog betrekkelijk zeldzaam. Als bestuur zijn we trots dat we dit de Bommelerwaard kunnen bieden.” 

Dirigent Leertouwer kijkt er ook naar uit weer in Zaltbommel op te morgen treden: “Het is een prachtige kerk waar onze uitvoering mooi tot zijn recht komt. Door de enkelvoudige bezetting met slechts één zanger per stem is alles heel transparant en dat past uitstekend in de Sint-Maartenskerk.”