Omgeving

Zaltbommel is een karakteristieke vestingstad, gelegen aan de rivier de Waal. Combineer uw bezoek aan dé Matthäuspassion van het Rivierenland met een dagje uit in Zaltbommel en/of de Bommelerwaard. Zaltbommel heeft tientallen rijksmonumenten en er zijn veel kunstwerken te bewonderen.

Een aantal bezienswaardigheden zijn het unieke Stadskasteel Zaltbommel, een stadswandeling langs de bijzondere Bommelsche Gootspoken (beelden in dakgoten of aan gevels). De Waalkade met uitzicht op de Waal en de Martinus Nijhoffbrug. Ook Slot Loevestein en Kasteel Ammersoyen zijn zeker een bezoek waard.

Kijk voor uitgebreide informatie en tips op de website van het VVV Zaltbommel. Te bezoeken op de Markt 10 in het Souterrain van het Oude Stadhuis in Zaltbommel. In de maand maart vrijdag en zaterdag geopend van 10-16:00 uur. Vanaf 1 april dinsdag t/m zaterdag open van 10-16:00 uur en op zondag van 11-15:00 uur.

De Sint-Maartenskerk

De Sint-Maartenskerk in Zaltbommel, waar de Matthäuspassion plaatsvindt, heeft een prachtige akoestiek en is een van de best bewaarde voorbeelden van de Nederrijnse late gotiek.  Deze kerk gebouwd in de 14e en 15e eeuw is een zeer beeldbepalend bouwwerk. De in Zaltbommel geboren Gisbert Schairt was een van de grote bouwmeesters. De middenbeuk in de kerk is hoger dan de zijbeuken, waardoor een venstergang is ontstaan. Een van de kenmerken van de laat-Nederrijnse gotiek. Door de lichtinval en kleurgebruik is de kerk indrukwekkend en sfeervol. De kerk is voorzien van ruim vijftig zeer verfijnde gewelfschilderingen, zorgvuldig gerestaureerd in middeleeuwse stijl. De Sint-Maartenskerk is een prachtige kerk die met zijn stompe toren de stad een karakteristiek aanzien geeft.