Gecancelled! Meezing Matthäus op 22 maart in ‘t Hurns Kerkje

16 February 2020

Helaas hebben wij moeten besluiten door de uitbraak van het Coronavirus de Meezing Matthäus niet door te laten gaan op 22 maart. Mede gezien de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

De Stichting ‘t Hurns Kerkje en Stichting Matthäus Passion Zaltbommel slaan de handen ineen en bieden voor het eerst in de Bommelerwaard de “Meezing Matthäus”. Tijdens dit meezingconcert onder leiding van Irene Maessen, als bevlogen dirigent en organist Hugo Bakker op het orgel, krijgt iedereen een unieke kans op een interactieve manier met dit prachtige meesterwerk van Johann Sebastian Bach kennis te maken.

Iedereen kan meedoen

Of je nu jong, oud, ervaren of minder ervaren zanger bent. Je de Matthäus Passion (nog) niet kent of hem juist al vaak gehoord hebt, het maakt niet uit. Iedereen kan meedoen en dit monumentale werk uit de Westerse muziekgeschiedenis eens vanuit een heel ander perspectief beleven. Doe eens een hele nieuwe ervaring op als uitvoerende in plaats van als luisteraar!

Traditie in de Bommelerwaard

De Matthäus Passion kent inmiddels een rijke traditie in de Bommelerwaard. Iedere palmzaterdag vindt de grote uitvoering plaats in de Sint-Maartenskerk van Zaltbommel en dat is dit jaar op 4 april 2020. Deze meezing Matthäus is een mooie manier om mensen op een laagdrempelige en andere manier met dit prachtige stuk van Bach kennis te laten maken.

Samen prachtige koralen verkennen

Irene Maessen die als dirigent tijdens dit meezingconcert de mensen meeneemt in de uitvoering van enkele koralen uit de Matthäus Passion, nam direct de uitnodiging als dirigente aan. “De Matthäus Passion is een bijzonder stuk, zowel voor de uitvoerenden als luisteraars. Ik vind het een enorme uitdaging met een groep van maximaal 100 mensen aan de slag te gaan. De Nederlandse Matthäus traditie maakt dat iedereen wel een aantal melodieën uit dit meesterwerk herkent. We gaan die middag samen verkennen hoe we de prachtige koralen van Bach met elkaar kunnen uitvoeren. De begeleiding is hierbij onontbeerlijk en die is bij Hugo Bakker als organist in vakkundige handen.” 

Deelname info

Deelname aan de meezing Matthäus is mogelijk voor € 10,- incl. een consumptie. Om zeker te zijn van een plaats, is aanmelding van tevoren mogelijk via info@matthauspassion.nl. De kaartverkoop is op de middag zelf aan de deur van ‘t Hurns Kerkje. Vanaf 14:30 uur bent u welkom, aanvang meezingconcert 15:00 uur. Het is om 16:30 uur afgelopen.

Voor wie alvast thuis wil oefenen, hieronder de koralen die ingestudeerd gaan worden. Per koraal staat het eerst voor alle stemmen weergegeven en daarna per stemgroep. S = sopraan (hoge damesstem) A = alt (lage damesstem) T = tenor (hoge herenstem en B = bas (lage herenstem)

Sopraanpartij
Altpartij
Tenorpartij
Baspartij
Tutti
Sopraanpartij
Altpartij
Tenorpartij
Baspartij
Tutti
Sopraanpartij
Altpartij
Tenorpartij
Baspartij
Tutti
Sopraanpartij
Altpartij
Tenorpartij
Baspartij
Tutti