Lezing door dirigent Johannes Leertouwer 13 maart 2022 15.00 uur

04 March 2022

Zondag 13 maart 2022 geeft Johannes Leertouwer een lezing over zijn kijk op de uitvoering van de Matthäus Passion. Hij is een inspirerend spreker en bijzondere man. Zeker de moeite waard om te komen luisteren en misschien gaat hij ook wel een stukje op zijn viool spelen.

Hij bespreekt zijn manier van uitvoeren van de Matthäus waarmee hij samen met zijn gezelschap in de afgelopen 10 jaar een grote naam heeft opgebouwd. Maar ook het belang van dit werk in tijden van verdeeldheid, ziekte en oorlog zal ter sprake komen. De afgelopen twee jaar heeft Nederland het zonder Matthäus uitvoeringen moeten stellen. Wat heeft dat gedaan met musici en publiek? Omdat de Matthäus Passion van ons allemaal is en veel mensen een bijzondere band met het stuk hebben, zal er ook ruimschoots gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Johannes Leertouwer legt uit: “Mijn uitvoering kent geen dirigent in de traditionele vorm. Ik leid de uitvoering wel vanaf mijn viool, maar wijs steeds een andere dirigent aan. Het collectief van solisten vertelt het verhaal, waarbij iedereen telt. De muziek van Bach is prachtig, er zit zo veel in. Onze liefde voor deze muziek met mensen te mogen delen is voor ons een voorrecht.”

Bijwonen lezing

Het bijwonen van de lezing kost 7,50 euro inclusief consumptie. Kaartverkoop aan de zaal van de Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34 te Zaltbommel. Vanaf 14:30 uur bent u welkom en het begint om 15:00 uur. Koopt u tijdens de lezing een toegangskaart voor de uitvoering op 9 april a.s. dan krijgt u hierop 5 euro korting.