Masterclass van dirigent Rienk Bakker op 5 maart 2023

12 January 2023

Rienk Bakker, dirigent van de komende Matthäus Passion van Rivierenland uitvoering te Zaltbommel heeft een persoonlijke kijk op Bach’s meesterwerk. Op zondag 5 maart om 15.00 uur in De Gasthuiskapel te Zaltbommel licht hij de ins en outs van dit meesterwerk van Bach graag in een masterclass toe.

Wereldwijd, maar toch vooral in Nederland klinkt dit monumentale werk van Bach tientallen keren in kerken en concertzalen. Ook de kleine broer van de Matthäus, de Johannespassion wordt vaak uitgevoerd? Hoe komt het toch dat deze werken zo geliefd zijn in ons toch zeer geseculariseerde land?

Leer het prachtige stuk beter kennen

Rienk Bakker brengt de uitvoering als dirigent van het Brabants Kamerkoor, aangevuld met projectzangers uit de Bommelerwaard en het Rivierengebied. Gedurende de masterclass gaat hij in op vragen als: “Wat voor verhaal gaat er schuil achter de muziek? Hoe ondersteunt de muziek de tekst? Wat is de rol van de solisten, het koor het het orkest? Hoe moeten we de eeuwenoude teksten duiden?

Het wordt niet enkel een luistersessie, want Rienk Bakker gaat een aantal fragmenten met u samen zingen. Uiteraard begeleidt Rienk u hierbij. Op die manier leert u het stuk (nog) beter kennen. Na het bijwonen van deze masterclass beleeft u de uitvoering van de Matthäus Passion nog intenser.

Bijwonen Masterclass

Het bijwonen van de masterclass op 5 maart a.s. is mogelijk voor € 7,50 incl. 1 consumptie. Kaartverkoop op de dag zelf aan de Gasthuiskapel , Gasthuisstraat 34 in Zaltbommel.

Besluit u echter na afloop een toegangsbewijs voor de uitvoering van de Matthäus Passion van Rivierenland op 1 april in de Sint-Maartenskerk te kopen, dan ontvangt u € 5,- korting op de aanschafprijs van uw toegangskaart en betaalt u bijvoorbeeld voor een tweederangskaart € 35,- in plaats van de reguliere prijs à € 40,-.

Matthäusvrienden en sponsorkaarthouders hebben gratis toegang tot de masterclass.

Vanaf 14:30 uur bent u welkom, aanvang masterclass om 15:00 uur. Restitutie op reeds aangekochte kaarten is helaas niet mogelijk. Reserveren is gewenst via info@matthauspassion.nl