Lezing op 8 maart“De persoonlijke kijk van dirigent Rienk Bakker op Bach’s Matthäus Passion”

18 February 2020

Rienk Bakker, dirigent van de komende Matthäus Passion van Rivierenland uitvoering te Zaltbommel heeft een persoonlijke kijk op Bach’s meesterwerk. Op zondag 8 maart om 15.00 uur in de Gasthuiskapel te Zaltbommel licht hij deze kijk op dit meesterwerk van Bach graag in een lezing toe. Welke keuzes maakt hij met betrekking tot wat hij wil overbrengen in zijn uitvoering en waar liggen de voor hem bijzondere aandachtspunten. “In de Matthäus Passion zitten zoveel speciale momenten en emoties verborgen, dat ik het publiek die wil laten meebeleven en voelen”, aldus Bakker.

Prachtig stuk met veel aspecten

Rienk Bakker brengt de uitvoering als dirigent van het Brabants Kamerkoor, aangevuld met projectzangers uit de Bommelerwaard en het Rivierengebied. “De Matthäus Passion geldt toch als een van de grootste werken uit de muziekgeschiedenis. Een prachtig stuk met zoveel verschillende aspecten. Het is altijd weer boeiend hiermee aan de slag te zijn,” aldus Bakker. “Gedurende de lezing licht ik een aantal aspecten uit en geef ik daarop mijn visie.”

Bijwonen lezing

Het bijwonen van de lezing op 8 maart a.s. is mogelijk voor € 7,50 incl. consumptie. Kaartverkoop aan de Gasthuiskapel op de dag zelf. Besluit u echter na afloop een toegangsbewijs voor de uitvoering van de Matthäus Passion van Rivierenland op 4 april in de Sint-Maartenskerk te kopen, ontvangt u € 5,- korting op de aanschafprijs van uw toegangskaart en betaalt u € 35,- in plaats van € 40- Vanaf 14:30 uur bent u welkom, aanvang lezing om 15:00 uur. Restitutie op reeds aangekochte kaarten is helaas niet mogelijk.