Over de stichting

Stichting Matthäus Passion Zaltbommel

De Stichting Matthäus Passion Zaltbommel, sinds januari 2017, en voorheen bekend als Stichting Muziek in de Sint-Maarten, zet zich al ruim 30 jaar in om op palmzaterdag in de Paastijd het schitterende oratorium van Johann Sebastian Bach (1685-1750) in de prachtige Sint-Maartenskerk te Zaltbommel te laten zien en horen. Inmiddels bekend als dé Matthäus Passion van Rivierenland. Zaterdag 1 april 2023 kunt u het opnieuw live mee beleven, de 57e editie in Zaltbommel!

Deze uitvoering is in de artistieke handen van dirigent Rienk Bakker, die de productie vorm geeft met het Brabants Kamerkoor aangevuld met regionale projectzangers. Tevens is het Jeugdkoor van Koorschool Senta weer van de partij.


“In zo’n mooie kerk als de Sint-Maarten moet de Matthäus Passion blijven klinken”


Sinds de oprichting, op 30 maart 1985, lukt het de Stichting nog ieder jaar deze grootste uitvoering te organiseren met dirigent, koor, orkest en solisten. Een veelomvattende klus die iedere keer weer veel creativiteit en inzet kost.

“Afgelopen keer in april 2022, was het heel bijzonder de uitvoering weer te beleven na coronatijd. Zo’n volle kerk vol met Matthäus Passion liefhebbers en als dan de eerste klanken weer klinken van de uitvoering van de Matthäus Passion in Zaltbommel geeft dat heel veel voldoening” aldus een van de bestuursleden.

Interesse in de Matthäus Passion?