Brabants Kamerkoor verzorgt uitvoering 2023

12 January 2023

De Stichting Matthäus Passion Zaltbommel biedt de komende editie aan met het Brabants Kamerkoor uit ‘s-Hertogenbosch dat sinds juni 2019 onder leiding staat van Rienk Bakker. Het Brabants Kamerkoor kent een behoorlijk aantal leden uit de regio Rivierenland en voor de Matthäus Passion is het koor aangevuld met projectkoorleden uit de Bommelerwaard en omstreken.

In 2019 bestond het Brabants Kamerkoor maar liefst 80 jaar. Ze zingen koorwerken uit alle stijlperiodes, zeer gevarieerd, zowel a capella als met een orkest of ensemble. Ze houden van samenwerken en nieuw repertoire.

In de Matthäus Passion van Rivierland werken ze samen met Jeugdkoor Senta. Deze jeugdige zangers en zangeresjes zijn inmiddels een vertrouwd gegeven bij de Matthäus Passion te Zaltbommel.

Naast vernieuwing kent het Brabants Kamerkoor een rijke traditie. Zo stond de Matthäus Passion al vaker op het programma, evenals het zusje, de Johannes Passion. Ook Bachs Hohe Messe, de Messiah van Händel en grote missen van bijvoorbeeld Mozart.