Carina Lodder

02 December 2021

Al sinds mijn achtste jaar ga ik elk jaar, met mijn ouders, naar de Matthäus Passion. De eerste uitvoeringen maakte ik mee in het prachtige Concertgebouw. Als kind was ik diep onder de indruk en nog steeds kan de Matthäus Passion me raken.

Zelf zing ik van kinds af aan. Ik begon in een kinderkoor, later zong ik in Utrecht veel klassieke koorwerken. Vooral van Bach, wat ik geweldig vind om te doen. Vijf jaar geleden verhuisden we naar Zaltbommel. Sindsdien zing ik met heel veel plezier bij interkerkelijk gospelkoor Eljakim.

Hier bezocht ik ook de Matthäus Passion, prachtige uitvoeringen, in de schitterende Sint Maartenskerk. Toen ik in de zomer 2021 gevraagd werd voor het bestuur hoefde ik daarover niet lang te denken. Ik draag graag mijn steentje bij om deze mooie traditie voort te zetten. Na deze afgelopen corona-periode, waarin er ook zo weinig mogelijk was op muzikaal gebied, is dit een heel fijn vooruitzicht.

In het dagelijks leven ben ik intern begeleider op basisschool de Leiboom in Zaltbommel. Het enthousiasme en de puurheid van kinderen blijft prachtig. Muziek vind ik voor kinderen ook zo belangrijk. Mijn eigen kinderen groeien op met muziek. Het verrijkt je leven en dat gun ik iedereen.