Jan Dekkers

11 December 2019

De Matthäuspassion is niet weg te denken uit de muzikale baroktraditie in Nederland. Als kind kreeg ik, zoals gebruikelijk in een Nederlands Hervormd gezin, de Matthäus Passion van huis uit mee. Met name ingegeven door mijn vader als amateur organist.

Na een puberale, jong adolescente periode, met overduidelijk heel andere muziekvoorkeuren, ging ik de Matthäus Passion gaandeweg steeds meer waarderen in al z’n aspecten. Zelfs zover, dat ik inmiddels graag meedoe met de uitvoering. Dit als tenor in het koor, indien daar gelegenheid voor bestaat.

Graag draag ik dan ook mijn steentje bij, in woord en daad, aan het behoud van deze traditie met het verzorgen van mooie en bijzondere uitvoeringen van de Matthäus Passion in Zaltbommel.

In het aardse bestaan ben ik als zelfstandig adviseur/ interim-manager werkzaam bij bedrijven, door het hele land, die behoefte hebben aan tijdelijke ondersteuning bij innovatieprojecten of organisatieveranderingen. Dit voornamelijk gericht op toeleveringsbedrijven aan de bouwsector.